Op 15 oktober komt de nieuwe EP van Lukas Batteau uit. Afgelopen zomer bracht de Utrechtse zanger de twee nieuwe singles ‘Down To The Sea’ en ‘Punch’ uit. Samen met de nieuwe tracks ‘Need A Friend’ en ‘While I Was Sleeping’ vormen deze de ‘While I Was Sleeping EP’ die op 15 oktober 2021 uitkomt.

De EP is de voorbode van het nieuwe album dat in 2022 uitkomt. Elk nummer gaat over een droom, ontstaan tijdens de lockdowns van 2020. Waarbij Lukas steeds meer vervreemd raakte van wat er om hem heen gebeurde. Lukas licht toe: “Het nieuws was groot en heftig, maar toch voelde ik een afstand, omdat ik er maar weinig mensen echt over sprak. Zo kwam ik voor mijn gevoel in een toestand terecht wat ik herken van dromen – je maakt iets groots en heftigs mee, maar je kan het allemaal niet zo plaatsen. Je maakt het allemaal maar wazig mee. Ik besloot om dromen bij te houden, en een aantal daarvan zijn nummers geworden.”

Lukas Batteau groeide op in Zuid-Korea, Nederland en Amerika, en vond op zijn vijftiende vastigheid in zijn gitaar en zijn stem. De single ‘Telescope’ van het album ‘Slow Traveler’ uit 2018 werd meer dan 6 miljoen keer gestreamd. Hij speelde op bekende podia in binnen- en buitenland en stond in het voorprogramma van internationale artiesten als Tracy Bonham, Gomez en Megafaun, maar ook Nederlandse artiesten als Wouter Hamel en Miss Montreal.

Deel: