Pieter de Graaf speelt op zondag 26 september van zonsopkomst tot zonsondergang een pianomarathon. Vanaf de rooftop van restaurant en skybar NOK in Groningen, viert de Nederlandse pianist / componist en Edison-winnaar de astronomische Equinox door zijn gelijknamige album op te voeren, aangevuld met nieuw werk en improvisatiestukken. Equinox (‘gelijke nacht’) is het moment waarop de zon loodrecht boven de evenaar staat, waardoor overal op aarde de dag en de nacht even lang zijn. Het moment waarop de lente of de herfst aanbreekt en dus een nieuw jaargetijde begint.

Pieter de Graaf bracht eerder dit jaar zijn album ‘Equinox’ uit. Met inspiratiebronnen als Chopin, Keith Jarrett en Miles Davis maakt hij neoklassieke pianomuziek met elektronica- en jazz-invloeden, met veel ruimte voor improvisatie. Voor Pieter staat Equinox voor evenwicht en verandering, balans en omslag. Het album staat symbool voor de nieuwe balans die Pieter heeft gevonden in zijn leven.

Deel: