Afgelopen week verscheen het langverwachte debuutalbum van Lil Nas X: ‘Montero’. Aan het album werkte een lange lijst van grote namen mee: onder meer Miley Cyrus, Doja Cat, Megan Thee Stallion, Jack Harlow en Elton John zijn te horen op ‘Montero’.

Bij het schrijven kreeg Lil Nas X bovendien hulp van onder meer Kanye West, Take a Daytrip, Omer Fedi, Denzel Baptiste, Ryan Tedder en John Cunningham. Lil Nas omschrijft ‘Montero’ als een verslag van de ontwikkelingsreis die hij maakte van Montero Lamar Hill tot Lil Nas X. Zijn transformatie van een terughoudende tiener in een vrijgevochten popicoon komt op het artwork van ‘Montero’ terug in de vorm van (levensloop van) vlinders.

Over het ontstaan van ‘Montero’ vertelt Lil Nas X: “Creating this album has been therapy for me. I’ve learned to let go of trying to control people’s perception of who I am, what I can do, and where I will be. I’ve realized the only opinion of me that really matters, is my own.” Tegelijk met het album verscheen ook Lil Nas X’s nieuwe single ‘That’s What I Want’.

Deel: