Guy Davis (New York, 1952) is acteur en bluesmuzikant, die zich specialiseert in vooroorlogse akoestische blues. Denk hierbij aan Blind Willie McTell, Brownie McGhee & Sonny Terry en zijn Off-Broadway optreden als Robert Johnson. In 1978 verscheen zijn eerste album en nu, ruim veertig jaar later is zijn negentiende plaat verschenen getitel ‘Be Ready When I Call You’.

Hierop staan dertien nummers, waarvan er twaalf door Davis zelf zijn geschreven. De enige cover is Willie Dixons ‘Spoonful’. Davis zingt en speelt de gitaren, banjo, mondharmonica en hij wordt op een aantal nummers door een handvol muzikanten begeleid. Het is weer een fraaie verzameling blues, folk en americana geworden.

In ieder nummer heeft Davis de luisteraar wel iets te vertellen. Of het nu gaat over de migratie van land naar stad (‘I Got A Job In The City’), de strijd van de Palestijnen (‘Palestine Oh Palestine’), de moordpartij op de gekleurde bevolking in Tulsa in 1921 (‘God’s Gonna Make Things Over’) en vluchtelingen (‘I Looked Around’).

Hoewel hij over het algemeen terug grijpt naar de vooroorlogse blues zijn uitstapjes naar moderne variant hem ook niet vreemd, zoals te horen in nummers als ‘Be Ready When I Call You’ en ‘I Looked Around’. Een indrukwekkende plaat met een dertiental zeer goed geschreven en uitgevoerde nummers. Aanrader. (8/10) (MC Records)

Deel: