Afgelopen vrijdag heeft Celine Cairo de nieuwe single en video van ‘Pirouettes’ uitgebracht. De track is afkomstig van het nieuwe album ‘Overflow’, dat verschijnt op 27 augustus.

De video van ‘Pirouettes’ is geregisseerd door Louka Hoogendijk, o.a. bekend van de succesvolle documentaire ‘Het Zaad van Karbaat’. Celine: “We kennen elkaar al jaren maar we hadden nog niet eerder samengewerkt. Toen Louka’s werk via via op mijn radar verscheen, zag ik gelijk voor me hoe haar cinematische stijl en mijn muziek elkaar zouden kunnen aanvullen en heb ik haar benaderd. Ze begreep meteen waar ‘Pirouettes’ over gaat, ik gaf haar daarom volledige artistieke vrijheid om deze clip te maken. Ik had zeker verwacht dat ze met iets speciaal zou komen maar ik heb nooit durven dromen dat ze het naar dit niveau zou tillen. Ik ben super trots op Louka, de dansers en op de video.”

De video van ‘Pirouettes’ is een verkenning van de connectie tussen twee jonge vrouwen die proberen het onderling vertrouwen terug te vinden en wordt visueel verteld door twee dansers én zussen, Sherise en Gianine Strang. Het concept van aantrekking en afstoting, liefde en onafhankelijkheid, beweging en stilte– al deze thema’s uit het liedje zijn terug te zien in nieuwe vormen van hun dans.

Het nieuwe album, ‘Overflow’, is het resultaat van Celine’s samenwerking met de Britse producer Tim Bran, die bekend is van zijn werk voor London Grammar, Birdy en HAEVN, en producer Benjamin Rheinlander met wie Celine al eerder heeft gewerkt. Over een periode van 4 jaar schreef Celine in Amsterdam en Londen tientallen songs waarvan een groot deel met Tim Bran plus twee Londense songwriters, Robert Matthews (Alpines) en Lawrence Diamond (Citizens).

Het nieuwe album wordt op 17 oktober gepresenteerd in TivoliVredenburg. Begin 2022 start de clubtour, inclusief een speciaal optreden in het Concertgebouw op 9 februari.

Deel: