Deze zomer speelt Hooverphonic voor het eerst terug met Geike Arnaert, dé iconische stem van de band. Hooverphonic is een band die graag buiten de lijntjes kleurt. Ze hebben al 25 jaar een eigen, instant herkenbaar geluid. Alex Callier (producer/songwriter) en Raymond Geerts (gitarist) vormen sinds dag één de ruggengraat van de band. Ze hebben in de loop der jaren samengewerkt met een uitzonderlijk getalenteerde, uiteenlopende cast van zangers en zangeressen, maar ze zijn ongelooflijk blij dat ze in het najaar van 2020 opnieuw herenigd werden met Geike Arnaert, voor velen nog steeds de meest iconische stem van Hooverphonic.

De groep is door de jaren heen sterk geëvolueerd van donkere, onderkoelde trip-hop op hun debuut in 1996 naar een warmer, meer orkestraal geluid dat soms flirt met psychedelica, dan weer catchy en poppy klinkt, maar steeds aanvoelt als een soundtrack bij een onbestaande film.

Met hun ijzersterke livereputatie en hits als ‘2Wicky’, ‘Eden’, ‘Mad About You’, ‘Anger Never Dies’, ‘Amalfi’, ’Badaboum’ en ‘Romantic’ touren ze nog steeds de wereld rond. Met hun album ‘Hidden Stories’ claimde Hooverphonic twee weken geleden nog de nummer 1-positie in de Vlaamse hitlijsten. Deze keer met hun single ‘The Wrong Place’, waarmee ze België mochten vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival te Rotterdam. Een mooie beloning na hun geslaagde performance in Rotterdam.

25.07.2021: Francofolies, Spanje
31.07.2021: Abteihof Echternach, Luxemburg
02.08.2021: Lokerse Feesten, Lokeren, België
05.08.2021: Dranouter Festival, Dranouter – Heuvelland, België
06.08.2021: Cour de l’ Hôpital Notre Dame, Lessines, België
07.08.2021: Leuven Air, Leuven, België
25.08.2021: Arena 5, Brussel, België
11.09.2021: Abbaye, Villers-la-Ville, België

Deel: