Kovacs is back in the game en klaar om de bittere nasmaak van het voorbije anderhalf jaar weg te spoelen met haar nieuwe single ‘Tutti Frutti Tequila’. Hoewel de song vrolijk klinkt, is er zoals we van Kovacs gewend zijn, tekstueel een donkere, diepere bodem in terug te vinden. ‘Tutti Frutti Tequila’ gaat over het wegdrinken van je emoties. Resetten, de pauzeknop aan en alles even vergeten.

De Nederlandse Sharon Kovacs maakt van jongs af aan muziek geïnspireerd op zangeressen als Betty Davis, Etta James en Tina Turner. In 2014 bracht ze haar eerste EP ‘My Love’ uit. Daarna volgde succes met de singles ‘My Love’ en ‘Diggin’ en haar debuutalbum ‘Shades Of Black’ waarmee ze de nummer 1 positie bereikte in de Nederlandse albumlijst. Ook won ze de prestigieuze EBBA award en stond ze op het podium van grote festivals als Glastonbury en Sziget.

Kovacs verbleef tijdens de eerste lockdown in Portugal, waar ze werkte aan nieuwe muziek die door het zwoele land geïnspireerd is. Voor ‘Tutti Frutti Tequila’ werkte ze samen met de Britse songwriter en producers Jonathan Quarmby (James Morrison, Lewis Capaldi, James Arthur). Het resultaat is zomers funky mét weerhaakjes.

Deel: