Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Week 28 van 2021 kunnen we maar beter snel achter ons laten. Corona steekt haar lelijke kop weer overal op, Limburg, delen van Duitsland en België ervaren een enorme watersnoodramp. Peter R de Vries overlijdt aan de gevolgen van de verwondingen opgelopen bij de aanslag op zijn leven vorige week. Geen sprankje goed nieuws de hele week al niet. Werkelijk geen enkele aanleiding om ergens een luchtige opmerking over te maken, laat staan een stukje over te schrijven. Een week waar we met zijn alleen doorheen moeten.

Voor wat het waard is kan muziek een middel zijn om mensen bij elkaar te brengen. Ik denk aan ‘Candle in the Wind/ Goodbye English Rose’ van Elton John na het overlijden van Prinses Diana. Langzaamaan zien we nu het besef bij de Nederlanders doordringen wat voor een man we zijn verloren in Peter de Vries. Misschien kan het nummer waaruit zijn levensmotto door geïnspireerd was ons nu samen brengen. “On bended knee is no way to be free”, het levensmotto van Peter komt uit het nummer ‘Guaranteed’ van Eddie Vedder. Als een eerbetoon aan Peter staat dit nummer dan ook nu in onze Spotify lijst.

Voor de rest zijn er weer een aantal mooie nieuwe nummers bijgezet, onder anderen van Freddie Konings, A Place to Bury Strangers, Beck en John Mayer. Genoeg dus om de week mee door te komen!

Deel: