Friendship for life, zo zou de ondertitel van dit album kunnen zijn. De gebroeders Weber en Timothy Bracken kennen elkaar van de middelbare school in Westminster, Maryland, en vormden in 1992 al een bandje.

Op een gegeven moment zijn zij andere richtingen op gegaan, hoewel er steeds contact is gehouden en er regelmatig samen werd gemusiceerd. Ryan en Sam Weber trokken op een gegeven moment naar het Canadese Peterborough, Ontario, waar zij zich voegden in de band van Ronnie Hawkins. Inderdaad, dé Hawkins dieonder meer The Band een eerste podium gaf. In de jaren erna hebben zijn het podium gedeeld met mensen als Garth Hudson, Levon Helm, Leon Russell, Derek Trucks, Merle Haggard en Lynyrd Skynyrd om er maar een paar te noemen.

Voor hun dertiende album ‘Choose Your Own Adventure’ hebben Ryan (zang, bas, piano) en Sam (zang, gitaar) zich herenigd met hun oude makker Timothy Bracken (zang, gitaar, productie). Het album bevat dertien zelfgeschreven nummers, waarvan de stijl varieert voor Westcoast pop tot behoorlijk stevige rock ’n roll. Bij een nummer als ‘I Don’t Know Why’ hoor je de invloed van de Beatles en ‘Listen’ leunt sterk op de Byrds en Buffalo Springfield, terwijl ‘Love Maker’ en ‘Why You Wanna Act This Way’ flink de pan uit swingen en ‘Something You Can Talk About’ een regelrechte rocker is. Mijn persoonlijke favoriet is de countryblues ‘Schoolin’ ‘, waarmee het album wordt geopend. Een erg leuke plaat, zeer gevarieerd. (7/10)  (Eigen productie)

Deel: