Na een periode van stilte laat Rowwen Hèze weer van zich horen. Nadat aan het einde van 2020 al drie nummers uitkwamen is het komende vrijdag, 9 juli dan eindelijk zover. Het nieuwe album ‘Onderaan Beginne’ van Rowwen Heze komt dan uit.

Rowwen Heze bestaat inmiddels al meer dan 35 jaar en is inmiddels een gevestigde naam in het Nederlandse culturele landschap. De band won al een Edison en een Lifetime Achievement award, naast vele andere prijzen, maar nog belangrijker is dat niet alleen Limburg, maar inmiddels heel Nederland de band in haar hart gesloten heeft. Her en der wordt er inmiddels steeds meer Limburgs geluld. Dat er nu dan eindelijk weer een nieuw album uitkomt, gevolgd door een tournee is meer dan voldoende reden om de komende week Rowwen Heze dus eens extra in het zonnetje te zetten bij Maxazine.

Elke dag kun je de komende week wel wat over Rowwen Heze verwachten op Maxazine. Zo kan je aanstaande woensdag al, twee dagen voor de release onze review lezen van ‘Onderaan Beginne’. Daarnaast publiceren we aanstaande vrijdag, op de dag van de release een interview dat Jan Vranken eerder deze maand hield met Rowwen Hèze voorman Jack Poels. Jack bespreekt daarin wat het nieuwe album voor hem betekent. Maar dat niet alleen; er komt verder nog van alles ter tafel wat zeker de moeite van het lezen waard is. Vrijdag dus te lezen op Maxazine. Verder treed Jack Poels zelf op als curator van de Maxazine’s Rowwen Hèze Essentials Playlist. Eindelijk antwoord op de vraag welke tracks uit het omvangrijke oeuvre van Rowwen Hèze door de band zelf als essentieel in hun geschiedenis worden beoordeeld.

Maxazine opent ook haar beeldarchief nogmaals. Door de jaren heen hebben we Rowwen Hèze overal gevolgd en er vele reviews over geschreven. Onze, en Rowwen Hèze fotograaf, Marcel Hakvoort selecteerde een aantal prachtige foto’s van de band, om dinsdag al in de rubriek ‘In Beeld’ nog eens de mooiste foto’s met jullie te delen. Zo is er vanaf vandaag elke dag dus weer Rowwen Hèze nieuws op Maxazine.

Wij beginnen niet onderaan, maar gewoon vandaag!

Deel: