Froukje (Froukje Veenstra) woont in Rotterdam, waar ze Songwriting studeert aan het Codarts Conservatorium. In mei verscheen haar tweede single ‘Ik Wil Dansen’, die net als ‘Groter Dan Ik’ raakt aan relevante existentiële thema’s en bol staat van intrigerende zanglijnen, gebracht met een natuurlijke nonchalance maar ook een scherpschietend en vakkundig talent voor melodie.

Frouk­je is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar sin­gle ​‘Grot­er dan Ik’ in een klap pro­fileert als een van de nieuwe beloften van de Ned­er­landse alter­natieve pop. De sin­gle biedt haar dans­bare en zelfgeschreven per­spec­tief op de huidi­ge kli­maat­cri­sis (“Hap­py new year / de wereld staat in de fik / en ik zou het willen blussen, maar het vuur is grot­er dan ik”), gaat viraal op inter­net. Ook treedt ze op uitn­odig­ing van Wende Sni­jders op in Car­ré bij Wende’s Kaleidoscoop.

Beide singles zijn in korte tijd goed voor tonnen views en elk meer dan een miljoen streams. Ook tekent Froukje een contract bij Top Notch, het label waar haar nieuwe muziek zal gaan verschijnen. Het belooft al met al een interessant jaar te worden voor Froukje, die zich voortbeweegt met een aura van authenticiteit en inhoudelijke urgentie dat in een woelig tijdperk even verfrissend als broodnodig aandoet.

Froukje komt op 13 augustus naar Venlo voor een optreden aan de Waterkant op een his­torische plek aan de Maas op een steen­worp afs­tand van De Maaspoort en Grenswerk.

Deel: