Eindelijk mag Jett Rebel samen met zijn band weer het podium op! Daar zal hij tijdens zijn shows de negen typische Rebel-pareltjes spelen die terug te vinden zijn op ‘Pre-Apocalypse Party Playlist’. Hij schreef het album alsof de rest van de wereld niet bestond en de verwachtingen evenmin. Een album dat alles meedraagt dat hij in zijn leven heeft geleerd. Dat alles vertegenwoordigt waar hij van houdt, dat hij is. Een album met een glashelder vertrekpunt: “Dit is de plaat die je draait op het feestje de avond voordat de wereld vergaat.”

Jett Rebel (Jelte Tuinstra) leeft voor muziek en vliegt normaal gesproken vol enthousiasme over het podium om zijn publiek mee te nemen in zijn unieke sound. Als hij niet op het podium te vinden is, dan wel in de studio waar hij vaak zelf alle instrumenten bespeelt. Jett Rebel maakte zeven albums voorafgaand aan het nieuwe album ‘Pre-Apocalypse Party Playlist’. Zijn eerste EP ‘Venus’ verscheen in 2013 en niet lang daarna volgde de EP ‘Mars’. Al snel werd Jett Rebel een veelgevraagde gast in radio- en tv-shows en won hij een Edison voor Best New Act in 2014. Er volgden meer albums waaronder ‘Super Pop’ (2017), ‘7’ (2018) en de EP ‘Yeah Yeah Yea, No’ (2019).

Jett produceert zijn muziek zelf en doet dit ook voor andere artiesten zoals Trijntje Oosterhuis (‘Dit Is Voor Mij’) en Hall & Oates. Dary Hall zegt over de samenwerking met Jett Rebel: “He is one of the best people I’ve ever worked with.” In april bracht Jett Rebel zijn eerste single in drie jaar tijd uit: ‘Love Right Now’. Vanwege vertraging in het productieproces wordt de releasedatum van het album verschoven naar 20 augustus.

Jett Rebel Tourdata:

Sep 16 Arnhem, Luxor Live
Sep 17 Enschede, Metropool
Sep 18 Middelburg, De Spot
Sep 24 Haarlem, Patronaat
Sep 26 Oss, Groene Engel
Sep 30 Eindhoven, Effenaar
Jan 15 Bergen op Zoom, Gebouw T
Jan 19 Amsterdam, Paradiso
Jan 22 Nijmegen, Doornroosje
Jan 27 Utrecht, TivoliVredenburg
Jan 29 Maastricht, Muziekgieterij
Feb 03 Groningen, De Oosterpoort
Feb 05 Hengelo, Metropool
Feb 10 Zwolle, Hedon
Feb 17 Dordrecht, Bibelot
Feb 18 Tilburg, 013
Feb 20 Den Haag, Paard
Feb 24 Alkmaar, Podium Victorie

Deel: