Het Limburgse trio Geoff Wyld brengt op 11 september hun debuut EP getiteld ‘Daydreamer’ uit. Vandaag verschijnt de nieuwe single en tevens de titelsong van de EP, ‘Daydreamer’.

Daydreamer gaat, zoals de titel al verklapt, over dagdromen. Iedereen heeft wel eens een dagdroom en dit kan voor iedereen anders zijn. Je kunt over je geliefde dromen, over het idyllische leven dat je graag zou willen lijden of misschien wel over je droombaan. Dagdromen zijn, zeker in moeilijkere tijden, een korte vlucht naar een andere dimensie. Maar wat nou als je je dromen een kans kunt geven? Hoewel ze soms zo ver weg kunnen lijken of abrupt kunnen worden verstoord en misschien helemaal niet uit zullen komen. Het kan je ook veel moois opleveren. Daarom zingt voorman Leroy Huis “I’m a daydreamer”.

Het opname proces van de EP was een mooie ervaring die Geoff Wyld koestert. Het opnameproces ging niet altijd van een leien dakje, zo is de EP twee keer opgenomen. De eerste keer was alles met clicktrack ingespeeld, maar gaande weg het mixen kwam de band erachter dat het niet zo klonk als ze wilden. De band gooide alles om en hebben vervolgens de EP geheel live opgenomen.

“Toen klonk het zoveel beter en organischer dat we met die opnames verder zijn gegaan. Met de ervaring van Rob Driessen en Ingmar van Wijnsberge hebben we deze mooie EP kunnen maken, hier hadden we alleen maar over kunnen dromen”, aldus Patrick Claessens. De band bracht eerder al de single ‘Made Men’ uit.

In de liedjes van Geoff Wyld weerklinkt de grillige natuur van het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Soms adembenemend als een groep bloesemende kersenbomen in de zon, waarover iets later uit het niets een stormachtige wind op steekt. Indie psychedelica geschept door catchy gitaar melodieën, lome maar energieke bas lijnen en stevige beats worden op hun mooist gebroken.

De titeltrack ‘Daydreamer’ is nu uit. “In de videoclip hebben we met name geprobeerd om onze identiteit als Geoff Wyld terug te laten komen. Hierin was de omgeving waar we de videoclip gingen opnemen voor ons van belang. De natuur moest duidelijk naar voren komen maar ook de simpliciteit die terug te horen is in de single. Omdat we alle drie uit het natuurrijke Limburg komen en twee van ons uit het heuvelachtige Zuiden hebben we ervoor gekozen om onder andere in het drielanden gebied te filmen”.

Op 11 september zal Geoff Wyld een releaseshow spelen bij De Muziekgieterij, Maastricht.

Deel: