Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Muziek is erg gezond, met name voor de geestelijke gezondheid. Muziek is lekker als je sport, gewoon die 120 BPM aanhouden. Algemeen bekend zijn natuurlijk de eeuwigdurende wellness playlists op Spotify en als ik voor een ontspanningsmassage ga wordt ik altijd een uur lang getrakteerd op de prachtigste edelkitsch van Andrea Bocelli cum suis. Naar barok luisteren schijnt enorm goed te helpen als je je concentratie langer wil vasthouden tijdens studie bijvoorbeeld. De effecten van de muziek van iemand als Barry White op het liefdesleven mogen genoegzaam bekend worden verondersteld. Muziek heeft dus direct invloed op de geest en ook indirect invloed op de fysiek van de mens. Dan kan je er eigenlijk van uitgaan dat je met je wekelijkse portie muziek van onze playlist al behoorlijk goed voor jezelf aan het zorgen bent.
Omdat we onze lezers graag holistisch het beste wensen geven we jullie dan nu ook nog een goedbedoeld advies, of laat het een handreiking zijn om ook gewoon lekker in je vel te zitten qua voeding. Geen proteïne-shakes of wat dan ook, ons advies ziet toe op een terugkeer naar de basis. Een goede gezonde en lekkere basis. Knoop het in je oren. Je kan niet zonder soep !
Zelfgemaakte soep eten is zeer gezond. Je krijgt op die manier namelijk makkelijk voldoende vocht binnen en ook meer dan genoeg groenten en zout, al moet je met dat laatste natuurlijk goed opletten. Daarnaast bevat zelfgemaakte verse soep van nature weinig tot geen toegevoegde suikers, dus daar kom je ook weer goed mee weg dan.
Daar gaan we dan. Onze geheime tip van deze week is om, terwijl je naar onze playlist luistert eens gewoon lekker gek een kom zelfgemaakte spinaziesoep erbij te eten. Vitamine B11, ook wel foliumzuur genoemd, is een in water oplosbare vitamine. Vitamine B11 is belangrijk voor het aanmaken van rode- en witte bloedcellen. Spinazie bevat van alle groenten de grootste hoeveelheid vitamine B11. There you go, met spinaziesoep zit je altijd goed. Geen dank . We willen gewoon dat jullie lekker in je vel zitten.
Luister, terwijl je de spinaziesoep kookt naar onze playlist, die ook deze week weer meer dan voldoende extra muziek-vitaminen bevat om de hele week door te komen. Goed voor je oren! Het recept van Perry de Platenbaas schrijft deze week onder andere voor nieuwe muziek van Bastille, Kamasi Washington, Damon Albarn, Within Temptation, Barbara Pravi, Bon Entendeur featuring MC Solaar en Jordan Rakei. Voor de rest ga je zelf maar even op ontdekkingstocht, wie weet welke vergeten muziekgroenten je nog vindt in onze muzikale speeltuin.

Deel: