Het album ‘Come Together’ is al meer dan een jaar oud, maar ik vond het terecht om er alsnog een stuk over te schrijven. Een jaar of drie geleden besloten de heren Malone en Sibun eens de koppen bij elkaar te steken en een samenwerking aan te gaan. Dit resulteerde in uiterst succesvolle optredens en een album. Voor wie nog niet weten over wie ik het hier heb.

Marcus Malone is een in Detroit geboren zanger en gitarist, die blues, soul en Detroit rock combineert tot een verpletterende rockstijl. Gitarist Innes Sibun komt uit het Britse Bath, staat bekend als een van de hardwerkendste en meest zwetende muzikanten op het podium, en heeft naast een eigen solocarrière samengewerkt met Robert Plant, Buddy Guy en Sari Schorr, om er maar een paar te noemen.

Beide heren houden van het stevige bluesrockwerk en daarvan valt genoeg te genieten op hun album ‘Come Together’ met tien eigen nummers, geschreven door of Malone, of Sibun of beiden. Het is niet allemaal van-dik-hout rockwerk; er zijn voldoende rustmomenten om even op adem te komen. Met het stevige rockende titelnummer ‘Come Together’ wordt de deur ingetrapt en zetten Malone Sibun de toon. Hierna wordt de luisteraar getrakteerd op afwisselend bluesrock, soulblues en rustigere ballads.

Nummers die wat mij betreft een extra vermelding verdienen zijn ‘Taste Of Your Love’, dat akoestisch en rustig begint en een stevig rockend refrein heeft, de soulblues ‘Everyday’s A Miracle’ met prachtige zang door Marcus Malone, en de ballad ‘So Tired Of Living’, waarin Innes Sibun nog eens zijn klasse als gitarist etaleert. Voor mij het hoogtepunt van de plaat. Topklasse.
(8/10) (Redline Records)

Deel: