De in 1976 in New York City geboren Chris Bergson behoort al vele jaren tot de beste gitaristen en componisten uit de blueswereld. Zijn debuut verscheen in 1997 en sindsdien is hij naast een veelgevraagd muzikant ook leider van zijn eigen band en niet meer weg te denken uit de bluesscene. Buiten dat Bergson op diverse albums van anderen te horen is, is zijn eigen discografie ook flinke vormen aan te nemen. Onlangs is zijn elfde album verschenen met de titel ‘All I Got Left’.

Het is een soloalbum geworden, waarbij ‘solo’ ook echt als ‘solo’ kan worden beschouwd. Alleen Chris Bergson met zijn gitaar. De nummers zijn opgenomen in maart van dit jaar in de Excello Recording Studio in Brooklyn met Hugh Pool aan de knoppen. Er staan tien nummers op de cd, waaronder enkele covers en verder eigen werk. Van dat laatste is het gedeeltelijk volledig nieuw werk en voor de rest nieuwe uitvoeringen van oude nummers.

Het begint met het emotioneel gezongen titelnummer ‘All I Got Left’ en via nummers als de countryblues ‘Cheap Guitar’, het bewerkte ‘Lattitude’, de Chuck Berry-cover ‘Back In Memphis’ naar het door Bob Dylan geschreven ‘Blind Willie McTell’, waarmee het album wordt afgesloten. In al zijn eenvoud is dit en prachtige cd en een absolute aanrader. (8/10) (Continental Records Services)

Deel: