No Serial Killer is een muziekconcept dat is gestart om moorden uit de samenleving uit te bannen. No Serial Killer is een project van AKM uit Nottingham, Engeland. Hij schreef alle nummers zelf en speelt piano als een basgitaar in de nummers, ofwel ‘Bass Piano’, zoals hij het zelf noemt. Dat is het voordeel als je autodidactisch pianist/songwriter bent.

No Serial Killer bestaat verder uit muzikanten van over de hele wereld, met Noord-Amerika als centrum. Het hele album is online opgenomen, de muzikanten hebben elkaar nog nooit ontmoet. En dat in een periode, die begon in september 2018 en eindigde in juni 2021. Het resultaat is een driedubbelalbum, met de toepasselijke titel ‘The Greatest Music Album In Recorded Human History‘.

De muziek van dat album is de afgelopen maanden gedraaid op meer dan 40 verschillende radiostations, waaronder BBC Radio, maar ook verschenen in een horrorfilm. Als hommage aan de Amerikaanse muzikanten is de nieuwe single ‘In The USA’ nu uitgebracht als Sigue Sigue Sputnik Mix.

Deel: