De Canadese band The Hello Darlins is onlangs gelanceerd als supergroep. Nu ben ik persoonlijk altijd erg voorzichtig met dergelijke benamingen; een supergroep op papier blijkt in de praktijk ook wel eens zwaar te kunnen tegenvallen.

Het is wel zo, dat de leden van de band hun sporen ruimschoots hebben verdiend als begeleiders van o.m. B.B. King, de Crash Test Dummies en Shania Twain en de dames en heren van de band grossieren in muziekprijzen. De oorsprong van de band ontstond toen zangeres Candace Lacina en toetsenist Mike Little in 2016 de koppen bij elkaar staken en begonnen samen te werken. Zij nodigden een aantal collega’s uit en in de loop van de tijd vormde de band zich eigenlijk vanzelf.

Vorig jaar verscheen al een eerste single, ‘Still Waters’, een duet met onze grote vriend Matt Andersen, waarmee The Hello Darlins al meteen de ogen op zich gevestigd kregen. Nu is dan ook het debuutalbum ‘Go By Feel’ uitgekomen met elf zelfgeschreven nummers. De titel toont de wijze waarop het album is opgenomen; zoveel mogelijk live zonder al te veel overdubs en ander technisch gefoezel. Het resultaat is een erg mooi album met mooi gemaakte nummers, die zich aanschurken tegen het countrygedeelte van wat men als Americana betiteld.

Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn het titelnummer ‘Go By Feel’, een soulvol nummer gezongen door Joey Landreth, het al genoemde duet met Matt Andersen ‘Still Waters’ en het gevoelige ‘Prayer For A Sparrow’. Een mooie plaat. (7/10) (eigen beheer)

Deel: