Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Het lijkt wel of het op alle vlakken ineens wel heel erg goed gaat met België. Zeker met onze Rode Duivels op het EK voetbal. Na de overwinning op Denemarken staat het voor velen vast:België wordt kampioen. Dat moeten we de komende tijd nog wel even aanhoren. Dit weekend gaat de half Belgische Max Verstappen zeker de GP Formule 1 winnen op het Franse circuit van Paul Ricard. Economisch gezien blijkt het nu juist heel goed te zijn geweest dat er pandemie is aan ons voorbij is getrokken. Er zijn in België veel minder bedrijven failliet gegaan dan verwacht. Een en al juichstemming dus overal, en dan gaan de coronamaatregelen ook nog eens steeds sneller opgeheven worden. Het lijkt wel of Sinterklaas, Kerst, Pasen en het loofhuttenfeest op een dag vallen !

Er was echter een plek in ons land waar de afgelopen week gewoon de rolluiken naar beneden bleven, de postbode haar pakketjes gewoon voor de deur moest neerzetten en ‘Delimeal’ elke dag trouw om half zeven een vliegtuigmaaltijd deed bezorgen. Het kantoor op de bovenste zolderverdieping van onze platenbaas veranderede niet, in geen enkel opzicht. Binnen luistert hij de hele dag naar de nieuwe releases en de wat oudere releases. Covers gooit hij sowieso vrijwel meteen aan de kant, want dat is niet nieuw. Heruitgaves doen doorgaan ook niet mee, want niet nieuw. Streng selecteert hij op innovatie, originaliteit, muzikaliteit en schoonheid. Niets kan hem van de wijs brengen. De taak moet volbracht worden. Elke week weer. Elke vrijdag opnieuw vertrouwen de luisteraars op een nieuwe lijst die hun de aankomende week weer door zal helpen. Het wekelijkse lichtpuntje aan de donkere einder. De therapie voor de ziel, een welness-moment voor de oren, voor wie het maar wil horen.

Ook deze week is dat weer gelukt. Er staat veel leuks en bijzonders op. Deze week bijvoorbeeld Whispering Sons, Wicona, Marble Sounds, Camille Camille, David Numwami en veel veel meer. Genieten dus!

Deel: