Van bandlid in legendarische bands als The Yardbirds en Cream tot een legendarische solo-artiest. Eric Clapton maakte de voor hem levensveranderende ommekeer in 1970, toen hij zijn solo-album ‘Eric Clapton’ uitbracht.

Hiermee zette hij zijn eerste stappen als frontman, die niet alleen een begenadigd gitarist, maar ook een begenadigd zanger bleek te zijn. Met ‘After Midnight’, ‘Let It Rain’ en ‘Blues Power’ legt Clapton al meteen een succesvolle proeve van bekwaamheid af. Clapton werkt op het album samen met enkele andere songwriters en muzikanten uit de rythm & blues muziek, waaronder J.J. Cale, Leon Russell en Steve Cropper, die Clapton overigens ook aan Derek & The Dominos koppelde.

Ruim vijftig jaar later wordt het album op 20 augustus opnieuw uitgebracht als Anniversary Deluxe Edition, bestaande uit vier CD’s en als LP, aangevuld met singles, alternatieve versies en sessie opnames. Er zijn drie verschillende mix versies van gemaakt. De Delany Bramlett Mix van ‘After Midnight’ en Eric Claptons mix van ‘Blues Power’.

Deel: