De samenwerking tussen het Groningse Noisia en de Amerikaanse producer Skrillex is deze week verschenen. In ‘Supersonic (My Existence)’ klinken experimentele klanken gemixt met de kenmerkende bas-gedreven productie van Noisia en vocalen van josh pan. De langverwachte samenwerking werd sinds 2019 al geteased in de dj-sets van de muzikanten.

Skrillex is de artiestennaam van Sonny Moore en is een bekende naam in de elektronische muziekwereld. Zo heeft de producer 8 Grammy’s op zijn naam. Hij ontving deze prestigieuze muziekawards onder andere voor zijn in 2010 uitgebrachte album Scary Monsters and Nice Sprites, het nummer Bangarang en het succesvolle Where Are Ü Now; een samenwerking tussen Moore, producer Diplo en zanger Justin Bieber. De producer had ook samenwerkingen met onder andere Kanye West, Boys Noize, Ty Dolla $ign.

De heren van Noisia en Moore zijn zeker geen onbekenden van elkaar. Het Groningse trio werkte eerder mee aan releases van de Amerikaanse producer en schreef remixes voor twee van zijn nummers. Tijdens het schrijven van het succesvolle album Scary Monsters and Nice Sprites verbleef Moore tijdelijk in Groningen bij de manager van het trio. Daarnaast werd de Grammy winnende titeltrack door Moore geschreven in een van Noisia’s studio’s in Groningen. In het voorjaar van 2020, vlak voor de pandemie losbarstte, traden Skrillex en Noisia’s Thijs de Vlieger samen op in de Groningse nachtclub OOST.

“Na zo’n lange geschiedenis met Sonny vinden we het ontzettend gaaf dat we eindelijk een samenwerking kunnen releasen die onze verschillende muzikale werelden vertegenwoordigen en verenigen.” aldus Nik Roos, Noisia.

In September 2019 kondigde Noisia aan dat ze na een laatste tour met Noisia zouden stoppen in 2020. Verschillen in muzikale opvattingen lagen ten grondslag aan het besluit. Door de corona-pandemie kon deze tournee toch niet doorgaan. De stop is tot in ieder geval eind 2021 opgeschoven om zo nog wel shows te kunnen doen. In Nederland is Noisia het derde weekend van augustus nog te zien op het uitverkochte Lowlands.

Deel: