Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

De meteorologische zomer mag dan wel nog niet begonnen zijn, en nog 10 dagen op zich laten wachten meer qua weer en de vooruitzichten hebben we met zijn allen helemaal niets te klagen dit jaar. Ok, het begon allemaal wat later, maar man, man, man wat is het lekker weer nu. En dan gaan de coronacijfers de goede kant op, bijna iedereen is al gevaccineerd en dan lopen de media ook nog eens over van die heerlijke sportzomer die ons te wachten staat.

Vanavond begint de Europees kampioenschap voetballen, we zijn tot de halve finale gekomen bij het EK Hockey, en ook de Olympische Spelen in Tokio komen er weer aan. Dan hebben we het nog niet over onze wielrenners die de Tour de France dit jaar eindelijk naar hun hand gaan zetten. Vakanties kunnen weer, je kan weer gewoon met vrienden barbecueën. Heerlijk. Fijn toch voor die non-vaxxers dat er zoveel mensen zijn die zich wel laten vaccineren! Iedereen blij.

Bij zo’n crescendo stemming in het land hoort natuurlijk een bijbehorend zomerse playlist. Zo een die je zelf een continue glimlach op je gezicht tovert en die ook geschikt is om op hoog volume over je bluetooth boombox uit te sturen bij het eerste feestje van dit jaar, misschien wel je examenfuif! Voorwaar dus geen eenvoudige opgave voor onze immer toch wat in mineur gestemde platenbaas. De mans is van nature niet het zonnetje in huis, maar compenseert dat ruimschoots met zijn waanzinnige drive om elke week weer de beste playlist voor jullie samen te stellen. Ook deze week konden we de klok er weer op gelijk zetten als was hij een handgemaakt Zwitsers uurwerk.

Deze week hebben we een drukke week met goede nieuwe releases! Zo hebben we de nieuwe singles van Belle Perez, Eva de Roovere, Meskerem Mees, GIJS, Haze Joost, Transistorcake, G.U.S.T., Raman., The Sore Losers, Stéphanie Blanchoud, een track van The Great Belgian Songbook en meer, heel veel meer. Dat wordt genieten!

Deel: