Na een wereldtournee die meer dan een miljoen fans naar arena’s, stadions en openluchtsites lokte, keert Oscar-, Grammy- en Golden Globe Award-winnaar Hans Zimmer terug naar het podium. Met de Hans Zimmer Live – Europe Tour 2022 is de populaire Duitse filmcomponist op vraag van het publiek terug live op het podium te zien.

In deze nieuwe show krijgt Zimmer het gezelschap van een band, orkest en koor om topcomposities te brengen uit de favoriete films van de fans met onder meer ‘The Lion King’ en ‘Interstellar’ en ook nieuwer materiaal zoals ‘Dunkirk’ en ‘X-Men: Dark Phoenix’. Zimmer zal ook stukken brengen die zelden live gebracht worden waaronder ‘The Last Samurai’ en ‘Tears of the Sun’.

Hans Zimmer creëerde de muziek voor enkele van de bekendste en meest invloedrijke films van onze tijd. De componist – die in 2018 zijn 11e Oscarnominatie in ontvangst nam voor zijn bijdrage aan Christopher Nolan’s kaskraker ‘Dunkirk’ – heeft het format heruitgevonden voor het live brengen van filmmuziek. Het publiek mag zich verwachten aan een nieuwe reeks van weelderige optredens, waarbij Zimmer zich op het podium laat bijstaan door bijna 100 muzikanten.

Zimmers vorige show Hans Zimmer Live, die liep van 2014 tot 2019, verraste zowel het publiek als de critici. In plaats van te verschijnen als een maestro of filmscènes te projecteren, nam Hans Zimmer centraal op het podium zijn plaats in als muzikant en gast aan de zijde van een orkest, koor en band, zodat luisteraars volledig konden opgaan in zijn zo geliefde soundtracks.

‘Hans Zimmer Live’, uitgesteld door de pandemie, herneemt in 2022 zijn route en doet tal van grote zalen in Europa aan, waaronder het Sportpaleis Antwerpen op 23 februari 2022.

Deel: