Rustig, bijna zwevend en licht melancholisch trekt ‘Chromosome ’aan je voorbij. Als een lieflijke en poëtische derde singel van HAZE. Mirabelle van de Put golft met haar warme, ietwat donkere en zwoele stem langs alle akkoorden om het nummer te vervlechten tot een mooi klanktapijt. Om tussendoor, precies op de juiste momenten, precies op de juiste manier. een vette gitaar toe te voegen als een wederkerig patroon dat het geheel een contrast bezorgt dat enerzijds zo opvallend, anderzijds zo aanvullend is.

HAZE is Mirabelle van de Put, een ervaren Belgische muzikante die de mogelijkheid aangreep om vorig jaar eindelijk eens een eigen album uit te brengen. Een album dat terecht heel goed is ontvangen en Mirabelle bijna verplicht om dit project voort te gaan zetten in de toekomst. Tot die tijd doen we het met singles van haar titelloze debuutplaat.

Na ‘Flu’ en ‘Fool The World’ is er nu de derde single, ‘Chromosome’. Een nummer met contrasten, lieflijk en schril, direct en melancholisch. Met een prominente rol voor de fijne, prettige stem van Mirabelle en de opvallende, vet aangezette gitaarpartij. Twee aspecten van de bassiste/zangeres die wonderwel bij elkaar aansluiten en haar een grote artistieke meerwaarde geven. ‘Chromosome’ is daarop niet de uitzondering, maar juist de bevestiging van de smaakvolle tegenstrijdigheden van HAZE.

‘Chromosome’ wordt visueel nader belicht in de sfeervolle, haast surrealistische video. Waarin Mirabelle voor het grote contrast eens in het wit is gestoken. Met alleen een bas, haar bas, verbeeldt ze haar boodschap over vastzitten in oude gewoontes. Een eenheid in contrasten, dat is en blijft HAZE. Gelukkig maar…

Deel: