Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

We hebben er met zijn allen toch nog best lang op moeten wachten. Weken en weken waren de daggemiddelden die ons gemeld werden weliswaar redelijk te noemen, maar desalniettemin meestentijds toch onder de reeds gemeten langjarige gemiddelden voor deze tijd van het jaar. Mijn oudoom van vaders kant, Lambert, was ook zo’n man waarvan je kon zeggen dat hij zijn leven lang onder zijn langjarig gemiddelde presenteerde. Wellicht een beetje off topic, ik denk toch dat het voor sommigen een leuke wetenswaardigheid kan zijn. Lambert was een van de weinigen in deze regio die zijn beroep tot op zeer hoge leeftijd vol bleef houden, al was het maar als een soort van bezigheidstherapie omdat hij anders zijn vrouw, mijn oudtante Fien, maar niet met rust wilde laten. De man mocht dan al ver in de tachtig zijn, maar zijn libido was dat van een kranige twintiger gebleven. Hij bleef zijn vrouw Fien dan ook tot op hoge leeftijd met erotische voorstellen benaderen, waardoor aansluitend ook Fien niet meer aan haar bezigheden toekwam. Het zij ze gegund geweest en ik hoop dat hun DNA sterk genoeg in het mijne vertegenwoordig zal blijken te zijn. Lambert maakte hangop van geitenmelk. Hij deed dat al meer dan 60 jaar en zijn hangop was van een uitzonderlijke kwaliteit gebleken, want volledig handgemaakt. Lambert melkte de geiten en Fien deed het eigenlijke hangop maken.

Probleem was echter dat op de lokale braderieën de vraag naar zijn hangop zo excessief was gegroeid dat de productie de laatste dertig jaren van zijn leven continu onder zijn eerder behaalde langjarig gemiddelde is gebleven. Nadat Lambert overleed aan de gevolgen van zijn ouderdom en teveel alcohol in korte tijd liet hij mij zijn recept voor hangop van geitenmelk na. Zinloos is dat gebleken, ik heb geen geiten en geen interesse in handgemaakte zuivelproducten.

Terug naar het weer. Nu dan eindelijk de zomer lijkt te zijn aangebroken kan het buitenleven beginnen. Het EK de barbecue, koud bier. Gezellig. Wat Nederland wel een beetje parten speelt in de aanloop naar een mogelijke topzomer, waarin ook de corona-maatregelen sneller verdwijnen dan een Viagra geïndiceerde erectie als het medicijn van Pfizer is uitgewerkt, is de steeds puriteinser wordende volksaard. Vroeger was dat echt wel beter, vrouwen waren gewoon ook mensen en geen lustobject dat werd beoordeeld op borstgrootte of kledij. Kinderen konden gewoon kinderen zijn en werden niet veel te vroeg al opgemaakt en weggezet als een Cabeautje van Kasbergen. Het was allemaal wat relaxter. Als je in blote kont aan het strand zat of als vrouw topless van de zon genoot werden er niet meteen foto’s verspreid op social media en de politie gebeld. Laten we deze zomer gewoon weer terug naar die chille vibe gaan met zijn allen. Gewoon een beetje respect voor diversiteit, daar is nog nooit iemand slechter van geworden.

Onze platenbaas heeft met de nieuwe Spotify Maxazine België Playlist van deze week wel extra zijn best gedaan om zijn bijdrage te leveren aan een relaxte week met alleen de allerbeste muziek. Op de playlist deze week vind je nieuwe werk van MISST, BRNS, Yong Yello, Het Zesde metaal Raymond van het Groenewoud en meer, heel veel meer lekkers. Kortom onze lijst is weer DE wegwijzer voor alles wat happening is in de muziek. Kom op , koptelefoon op , hang hem aan je carplay of je bluetoothspeaker en genieten maar.

Deel: