MJAZZ 2021 presenteert op 9 oktober een hybride editie met acts uit de randen van de jazz en electronica. Op het affiche staan o.a. Christian McBride & Jason Moran, KOKOROKO, Yussef Dayes en veel meer. Als eerste festival dit najaar presenteert Mondriaan Jazz een toonaangevend en uitdagend jazzprogramma, waarbij veel nieuw werk uit de lockdown te horen is. Het festival werkt dit jaar nauw samen met de Finse smaakmakers van We Jazz Records, die er meerdere shows cureren. Verder worden de streaming mogelijkheden van de afgelopen editie ook dit jaar benut; bezoekers kunnen zowel tickets kopen om het festival te bezoeken, als zich aanmelden om het gedeeltelijk gratis thuis te livestreamen.

Gevarieerde line

De eerste lichting namen voorspelt al veel goeds: Zo opent het festival met een gecureerd duo van Amerikaanse jazz royalty’s bassist Christian McBride en pianist Jason Moran en sluit het af met de enige 2021 show van UK jazz-afrobeat sensatie KOKOROKO. Daartussen zit een vol programma waarin de hedendaagse randen van jazz en electronica worden opgezocht met o.a. Yussef Dayes, John Ghost en Arthur Hnatek SWIMS.

Mondriaan Jazz dompelt bezoekers onder in de Berlin en Helsinki jazz underground, met onder meer Y-OTIS en Timo Lassy x Teppo Mäkynen, en verrast met het Nederlandse debuut van UK-zangeres Sasha Keable en het overweldigende Ensamble Grande van Mexicaanse vocalis te Fuensanta Méndez.

Hybride editie Mondriaan Jazz Festival

In 2020 gooide Mondriaan Jazz hoge ogen met een zeer geslaagde volledig gestreamde editie. Dit jaar bouwt het festival voort op die innovatie met als resultaat een zowel fysiek als digitaal gedeeltelijk
te bezoeken editie. “Mondriaan Jazz staat voor durf en lef en daarom gaan we voor een fysieke en
internationale editie, waarbij we ook de streaming-mogelijkheden in samenwerking met internationale
partners optimaal willen benutten.” aldus organisator Mike Bindraban. Een gedeelte van het festival wordt gratis in de hoogste beeld- en geluidskwaliteit gestreamd via de websites van Mondriaan Jazz en PAARD. Bezoekers kunnen voor tickets en voor hun aanmeldingen voor de livestream terecht op de website van PAARD.

De line-up tot nu toe:

Christian McBride x Jason Moran (USA)
Kokoroko (UK)
Yussef Dayes (UK)
John Ghost (B)
Sasha Keable (UK)
Y-OTIS (D)
Fuensanta Méndez Ensamble Grande (MEX)
Timo Lassy x Teppo Mäkynen (FI)
Arthur Hnatek SWIMS (CH)
OK:K
O (FI)
& more TBA

 

Deel: