Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Soms voelt een mens meer koude in een eerste regendruppel dan dat zij ooit voelde in alle voorgaande winters bij elkaar. Een gevoel alsof het merg in je botten bevriest, waardoor niet alleen je eigen scharminkelige lichaam, maar ook de duistere wereld om je heen zonder geluid tot stilstand komt. Voor eeuwig bevroren in een sociale permafrost. Je ogen werken, je ziet wat er om je heen gebeurt. Geuren dringen zich door de isolerende laag heen. Stemmen van je geliefden van je op alsof je watten in je watten in je oren hebt. Hulpeloos en verstoken van menselijk contact ondergaan we allemaal min of meer deze soort van totale uitsluiting. De winter duurt te lang, de pandemie lijkt pas met razen te beginnen. Zelf onderga ik het in een soort van uitzichtloze lethargie waarin een verlangen naar warmte, menselijk contact, liefde en muziek steeds verder verwordt tot een luxe soort accessoire waarvoor je nooit eerder zoveel respect had dan juist nu. Schaarste creëert waarde weten we al sinds de tijden van Karl Marx. In 2013 beschreven Harvard-econoom Sendhil Mullainathan en Princeton-psycholoog Eldar Shafir in hun boek ‘Schaarste’ dat een voortdurende schaarste  ertoe zal leiden dat mensen steeds moelijker nieuwe vaardigheden zullen aanleren en dat er daardoor ook steeds meer onverstandige beslissingen genomen zullen worden.

Wat heb ik daarmee te maken in mijn sociale permafrost vraag je je wellicht af? Niks wellicht, maar knoop het in je oren en weet waar het vandaan komt als je straks bent weggekwijnd tot een donkergroene vlek in je Perzische tapijt.

Liever heb ik het erover wat we zelf kunnen doen om aan deze situatie te ontsnappen. Bij Maxazine blijven we onze verantwoordelijkheid voor de mensheid nemen door elke week weer trouw een baken van cultuur en beschaving uit te blijven brengen in de vorm van onze Spotify Maxazine Playlist.

Deze week zijn we er bijzonder mee in ons nopjes, want hij is wel erg mooi geworden. Zet je föhn aan en ontdooi jezelf. Red jezelf en luister naar de fijne nieuw entry’s van deze week onder andere Bazart, STUFF., Hooverphonic, The Guru Guru, Anna Rune, Jo Lemaire en veel meer.

Dat zal ons wel ontdooid houden voor de komende week!

Deel: