Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn voorlopig niet meer mogelijk, dit door de verscherpte maatregelen. Als pleister op de wonde brengen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer concertregistratie van The Killers.

In 2002 startten Brandon Flowers en Dave Keuning The Killers. De band bracht een nieuw geluid naar de muziek scene in Las Vegas, en in 2004 kwam het debuutalbum ‘Hot Fuss’ uit. Met hitsingles als ‘Mr Brightside’ en ‘Somebody Told Me’ vestigde de band zich in de scene van dansbare rockmuziek, die in Engeland vertegenwoordigd werd door bands als bijvoorbeeld Franz Ferdinand en Kaiser Chiefs. Hoewel de oorsprong uit Las Vegas duidelijk doorklonk in de gelikte producties en het gebruik van synths werd de band vaak in één adem genoemd met de Engelse tijdsgenoten.

Inmiddels heeft de Amerikaanse band een unieke plaats in de muziekgeschiedenis verworven. Met een eindeloze lijst aan onder andere Grammy Award Nominaties, Brit Award Nominaties, Billboard nominaties en MTV Award nominaties, staat de prijzenkast van het viertal overvol.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: The Killers live @ Glasgow, Schotland (2018).

Deel: