Een internationaal gezelschap kun je Ivy Gold wel noemen met leden die uit Europa, de VS en Groot-Brittannië komen. De band is opgebouwd rond zangeres Manou en gitarist Sebastian Eder, die samen de meeste nummers al hadden voorbereid.

Manou zorgde voor de teksten en Eder leverde de muziek, zorgde voor de productie en is ook de manager van het gehaal. Naast hen wordt de gecompleteerd door drummer Tal Bergman, bassist Kevin Moore en toetsenist Anders Olinder, die allemaal hun muzikale sporen al ruim hebben verdiend. Eder speelde in de hardrockformatie Avalon, Bergman heeft gespeeld met Joe Bonamassa, Joe Zawinul, B.B. King, Roger Daltrey om er maar een paar te noemen, Moore begeleidde onder meer Jennifer Rush en de Persuaders, en Olinders werd speciaal aanbevolen door Sari Scorr.

Het eerste album, dat ‘Six Dusty Winds’ getiteld is, bevat tien zelfgeschreven nummers. Meestal kwam Eder met wat melodieën of licks en vulde Manou dit aan met haar teksten, die zaken belichtten als persoonlijke ervaringen, overtuigingen, problemen en hoop. Dit resulteerde in tien zeer goed opgebouwde en uitgevoerde nummers. De band zorgt voor een stevige basis, waar Manou, Eder en Olinder op kunnen bouwen.

Muzikaal zitten we duidelijk in de stevige bluesrock, en dan van het melodieuze soort. En deze wordt meteen vanaf het begin met de opener ‘Face Of Deceit’ ingezet. Manou heeft een stem dat zich uitstekend leent voor het genre: rauw met de nodige rafels. Wel moet ze oppassen dat ze het niet forceert, zoals in het nummer ‘Retribution’. Dan wordt het te schreeuwerig. Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn ‘Suspicion’ en het mooie ‘Shine On’. Prima cd, een absolute aanrader voor de liefhebbers van stevige bluesrock. (7/10) (A1 Records – Golden Ivy Records)

Deel: