Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn voorlopig niet meer mogelijk, dit door de verscherpte maatregelen. Als pleister op de wonde brengen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer concertregistratie van Billy Idol.

Tijdens zijn Charmed Life tour gaf Billy Idol in 1990 een optreden in de Londense Wembley Arena te Engeland. Billy Idol is een van de grootste iconen uit de rockgeschiedenis. Zijn muzikale carrière begint in 1976 bij de punkband The Bromley Contingent. Begin jaren ’80 brengt William Michael Albert onder zijn artiestennaam Billy Idol zijn gelijknamige debuutalbum uit.

Zijn eerste hit, met de opmerkelijke clip, ‘White Wedding’ scoort hij mede dankzij het MTV tijdperk. Zijn tweede album en gelijknamige hit ‘Rebel Yell’ zorgen voor zijn wereldwijde doorbraak. Daarna volgen grote hits als ‘Eyes Without a Face’, ‘Sweet Sixteen’ en ‘Hot in the City’.

Kijk, luister en geniet hieronder van

Deel: