Heb je een boot, dan moet je zorgen voor wind in de zeilen. En dat heeft Douwe Bob. Niet alleen trad hij deze week op in Groningen voor testshows tijdens Fieldlab events, hij maakte donderdag ook nog bekend dat hij op 28 mei zijn vijfde album lanceert. Het album dat hij altijd al wilde, maar niet durfde te maken, zo zegt hij zelf over ‘Born To Win, Born To Lose’.

“Dit is de plaat die ik moest maken. Gewoon alleen maar rootsy Americana. Eigenlijk vreemd dat ik dat nooit eerder heb gedaan. Het klinkt zo kazig als je het zegt, maar dit staat heel dicht bij mezelf,” vertelt Douwe over zijn keuze voor de sound van het album, dat hij opnam met een compleet nieuwe band.

Samen met Maurice van Hoek, een oud-klasgenoot van de middelbare school, schreef hij een deel van de nummers, die doorspekt zijn met een zweem van Americana, bluegrass en country. Daniël Lohues produceerde het nummer en Bertolf Lentink droeg op drie nummers met zijn pedal steel gitaar bij aan het kenmerkende countrygeluid van het album.

Met de eerder uitgebrachte nummers ‘Hold On’ en ‘Was It Just Me’ gaf Douwe al inzicht in wat het album te bieden heeft. Een mengeling van melancholie en een viering van het leven, met alle facetten die daarbij horen.

Deel: