Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Alweer een week voorbij. Weer een week zonder echte concerten en festivals. Hoop is er nog wel dat dit niet een gelijkluidend dramatisch einde zal kennen zoals we die uit de mythologie kennen. Er zal toch wel meer overblijven dan een dramatische brief aan de door ons aanbeden artiesten? Inmiddels zijn we zover dat het besef door is gedrongen dat de redding voor ons niet zal komen van deze leugenachtige, cultuur minachtende demissionaire clown en zijn dandy knecht met de krokodillenleren schoenen.
Een zomer zonder Werchter, Graspop, Pukkelpop en andere festivals zuigt nu eenmaal de levensvreugde uit het al vrijwel rottende corpus van de wegkwijnende muziekliefhebbers. Laten we hopen dat het er niet van zal komen dat we nog lang van concerten en festivals verstoken zullen moeten blijven. Hopen dat we weer snel terug kunnen naar de tijd van zweetlucht, biervlekken en tijdens het luisteren van muziek tegen elkaar aan te stoten, om ons daarna van twee kanten te excuseren.
Nadeel van dit alles is dat we dan alleen maar de grootste mainstream muziek krijgen te verteren dat ook al in alle talkshows op tv door onze strotten wordt geduwd. De nekslag voor de onafhankelijken, voor de hippies, de satanische rockers, de progrockers, de alternatieve dance acts. Over een jaar luisteren we alleen nog maar naar door de radio gestroomlijnde mainstream muziek. Daarom, precies daarom, stuurden we onze platenbaas terug naar zijn muziek-luisterhok toen hij van de weel bijna de pijp aan Maarten wilde geven.
In die berg releases van afgelopen moesten toch weer alle lekkere hapjes gevonden worden. Hoop is wat ons allen levend houdt op dit moment. De playlist moet en zal elke week weer aangevuld worden, als een baken dat zijn licht blijvend laat schijnen over het inmiddels in duisternis en kwade walmen gehulde landschap waarop eerst de muziek zo heerste.
Enfin, het is is wederom gelukt. De queeste is succesvol afgerond onze Phaidra leeft nog.  Voor de liefhebbers hebben we weer een heel mooie lijst weten samen te stellen. Als je op play gaat klikken krijg je nieuwe muziek van onder anderen STUFF., Fel, Absynthe Minded, Gene Thomas en meer. Gewoon lekker eigenwijs. Puh.

Deel: