Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops van de independent artiesten liggen.

Terwijl in Den Haag tot diep in de nacht in de grootste achterkamer van Nederland zich een soort van koningsdrama afspeelde en 200 kilometer verderop in Roermond een oud verhaal werd verteld, ging het licht op de redactionele zolder van Maxazine ook niet uit. Verder is er geen enkele overeenkomst met deze nacht. Zowel in Roermond als in Den Haag was er een voorname Judasrol die met verve werd ingevuld, maar op de zolderkamer kon je hooguit een licht ongelovige Thomas treffen die vol ongeloof zichzelf een weg baande door de nieuwe releases van afgelopen week. Had hij nu maar wat eerder begonnen met luisteren!

Het mooie weer van de afgelopen dagen had Perry de platenbaas voor het eerst in meer dan een jaar naar buiten gelokt. Zomaar. Niet eens voor de broodnodige boodschappen die hij om de andere dag moest halen (halfje bruin, 2 ons jong belegen, een pak lactosevrije melk en een diepvriespizza), maar omdat de zon scheen. Perry had zich naar het stadspark begeven. Waarom wist hij eigenlijk niet en er bekroop hem meteen een schuldgevoel toen hij met zijn te bleke gelaat in de lentezon zat. Genieten wilde hij het niet noemen, maar prettig was het zeker. Enfin, erg lang had het niet geduurd. De politie was gekomen om het park schoon te vegen en Perry was niet snel genoeg opgestaan. Een rode striem van de politie-knuppel op zijn rechterkuit zou hem daar nog enige tijd aan herinneren.

Men kon zijn portie voor de komende tijd dan weer aan een spreekwoordelijke ‘Fikkie’ geven. Perry komt gewoon beter tot zijn recht als samensteller van de New Music Friday Maxazine Playlist. Ieder zijn talent. Ook dit keer wist Perry ondanks alle tegenslagen een mooie lijst samen te stellen. Veel mooi nieuwer werk en natuurlijk de Nederrock klassieker ‘Stil in Mij’ van Van Dik Hout’, waarmee ook wij stilstaan bij het veel te vroege overlijden van Van Dik Hout-drummer Oscar Kraal. Naast dit moment van contemplatie nieuw werk van onder anderen Taylor Swift, Rag’n Bone Man, The Fratellis, Major Lazer feat. Sia en Whispering Sons. Voorwaar weer een lijst waar we de komende feestdagen en week makkelijk mee door moeten komen.

Deel: