Vorige week brachten ze hun tot-in-de-puntjes verzorgde debuutalbum ‘In Gold We Trust’ uit. En nu vullen de Groningers van Them Dirty Dimes dat aan met een filmachtige videoclip van de single ‘Keep Diggin’, vol met zwarte humor en goudzucht.

100 graden goudkoorts

‘Keep Diggin’ vertelt het verhaal van een mysterieuze vreemdeling die goudkoorts komt verspreiden in een klein dorpje. Van de smid tot de barman; iedereen is vatbaar voor de belofte om goud te vinden. Het hele dorp verbrast z’n laatste geld om scheppen te kopen van de vreemdeling. Natuurlijk is er geen goud te vinden, en vertrekt de mysterieuze bezoeker met een koffer vol goud naar het volgende dorp.

Een mooie parabel voor de American Dream, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Samuel Brannan. Deze journalist werd rijk van de goudkoorts in de 19e eeuw; niet door zelf te graven, maar door het nieuws te verspreiden en een ijzerhandel te beginnen. De clip werd opgenomen in Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum, om de sfeer van een 19e eeuws dorpje realistisch neer te zetten.

Na te hebben gespeeld op Eurosonic, bracht Them Dirty Dimes vorige week hun debuutalbum ‘In Gold We Trust’ uit. Van New Orleans brass tot late night jazz, van sousafoon tot zingende zaag.

Deel: