Voor deze 2e single van MISST (uitgesproken als ‘mist’) blijven ze dicht bij huis. MISST herwerkte deze vergeten kleinkunstparel van Lieven, een sfeervol nummer die je vervult met een heerlijk warm gevoel. Het Neerhof is een nostalgisch liefdeslied over een thuis, een warme plek waar het fijn toeven is doorheen de seizoenen.
Het omschrijft de liefde die voelbaar is in de kleine dingen: het bed waar geliefden elkaar vinden, de kinderen die in de sneeuw spelen, het wisselen van de seizoenen,…

Bij de zangers van MISST roept het nummer prachtige herinneringen op. Bijvoorbeeld de geur van wafels: het zorgvuldig bewaarde familierecept dat van grootouders op ouders aan hun kinderen wordt doorgegeven. Nu de grootouders er niet meer zijn, zetten zij de traditie voort. Of bijzondere herinneringen aan ‘pépé’, de meest pure en liefdevolle man die bestond en die met de kleinkinderen ging sleeën tijdens de winter, of samen aardbeien ging plukken in de zomer. De tekst en melodie versmelten tot warme gevoelens die een glimlach en geborgenheid oproepen.

MISST gaf Het Neerhof een remake, waarbij vocale harmoniën zoals steeds de kern vormen. Met Nicolas Delépine als producer kozen ze voor een eigentijdse, sfeervolle sound. Nicolas studeerde productie aan het Conservatorium in Gent, werkte bij Linster Studios in Luxemburg aan muzikale producties voor films (o.a. Patser), tv (Liefde voor Muziek) en allerhande muzikale projecten (Serge Tonnar, Outer, Yannick Bovy, Nijghse Vrouwen, Stan van Samang, …) en startte recent zijn eigen productiehuis Wild Hog met producer Stef Lenaerts.

Deel: