Tiny Legs Tim of Tim de Graeve, zoals deze in Vlaanderen geboren bluesman bij de burgerlijke stand bekend staat, is één van de vele artiesten voor wie de professionele carrière vorig jaar is stil komen te liggen. Even memorerend, Tim wordt in 1978 geboren en ontwikkelt door de platenverzameling van zijn vader de liefde voor de blues. Nadat hij in 2008 van een langdurige ziekte genezen is besluit hij zich voltijds aan de muziek te wijden en vanaf 2010 verschijnen regelmatig cd’s van hem.

Begin 2020 legde Covid-19 de wereld lam en na enkele maanden besloot Tim met een paar vrienden de studio in te gaan en wat materiaal op te nemen. Het resultaat ervan is Tims zesde cd ‘Call Us When It’s Over’ met zes nummers, die tijden het weekend van 27 en 28 juni van dat jaar zijn opgenomen in de Yellow Tape studio in Gent. De genoemde vrienden zijn gitarist Toon Vlerick, bassist Mattias Geernaert en drummer Bernd Coene.

Vijf van de zes nummers zijn eigen composities van Tim. De enige cover is ‘Going Down South’ van R.L. Burnside. De plaat begint met de boogie ‘Love Come Knocking’, waarbij vooral de bas zorgt voor een haast hypnotisch effect. Erg fraai zijn het volgende nummer, de slowblues ‘I Believe’ en de al genoemde ‘Going Down South’, een stevige boogie. Vooral het feit dat de cd binnen een enkel weekend werd opgenomen heeft ervoor gezorgd dat het geluid dat Tiny Legs Tim en zijn maten hebben voortgebracht, puur en eerlijk is gebleven. (8/10) (eigen beheer)

Deel: