De 18-jarige Alfie Templeman deelt vandaag zijn gloednieuwe single en bijbehorende video ‘Everybody’s Gonna Love Somebody’. Daarnaast kondigt hij aan dat zijn nieuwe mini-album ‘Forever Isn’t Long Enough’ op 7 mei zal verschijnen via Chess Club Records/AWAL.

‘Everybody’s Gonna Love Somebody’ is Alfie Templeman’s eerste single sinds zijn hit ‘Forever Isn’t Long Enough’ die uitkwam in september 2020. Er is sindsdien door velen lovend over Templeman geschreven. Zijn nieuwe single – die hij volledig schreef, opnam en produceerde in zijn slaapkamer – is geïnspireerd op groovy popklassiekers uit de jaren 80.

De tiener uit Bedfordshire legt uit: “Ik heb ‘Everybody’s Gonna Love Somebody’ in 2017 geschreven en voor het eerst opgenomen, ik was toen 14 jaar oud en sindsdien zit het in mijn hoofd. Ik probeerde het regelmatig opnieuw op te nemen, maar ik kon het nooit helemaal goed krijgen. Op een gegeven moment dook ik in de muziek van Tears For Fears en realiseerde ik me dat het die ‘Everybody Wants To Rule The World’-achtige productie nodig had. Ik ging terug naar de studio, veranderde een deel van de teksten en nam het in een paar uur op. Het is waarschijnlijk mijn favoriete nummer van de nieuwe plaat.”

Over de video van de track, geregisseerd door Thomas Davis, zegt Templeman: “Dit is mijn avontuurlijkste video ooit. Ik was vastberaden in het idee om een filmische ervaring te maken voor ‘Everybody’s Gonna Love Somebody’. Thomas heeft dit zo goed tot leven kunnen brengen. Brian en Suzie (de poppen) waren een plezier om mee te werken en het was leuk om te zien hoe ze er uiteindelijk op beeld uit zijn gekomen. Ik hou echt van die twee tortelduifjes!”

Hij vertelt over het mini-album: “Ik wilde een verfijnde popplaat maken – iets breder dan een EP maar beknopter dan een volledig album – conceptueel hangt het een beetje tussen Fleetwood Mac’s ‘Rumours’ en Tame Impala’s ‘Currents’. Tijdens het maken van ‘Forever Isn’t Long Enough’ realiseerde ik me dat ik het wat rustiger aan moest doen en voorzichtig aan dingen moest werken. Het duurde een dag, vier maanden en voor een aantal nummers zelfs twee jaar om ze af te krijgen. Ik werkte aan elk nummer totdat ze perfect waren en ik ben nog nooit zo trots geweest op het eindresultaat.”

Deel: