Bevrijdingsfestival Het Amsterdams Verbond wordt verplaatst naar zaterdag 25 september 2021, dat maakt organisator 4PM Entertainment vandaag bekend. Het festival, dat traditiegetrouw op 5 mei in Amsterdam plaatsvindt, wijkt vanwege de heersende Coronapandemie eenmalig uit naar september.

‘Dat Het Amsterdams Verbond nu ook voor de tweede keer op rij niet op 5 mei kan plaatsvinden, hadden we een jaar geleden nooit voor ogen gehouden. Het is zaak voor alle organisatoren en feestvierders dat niet nog een festivalseizoen verloren gaat. Het is belangrijk voor de Amsterdammers om iets te hebben om naar uit te kijken en stil te staan bij vrijheid. Een begrip dat helaas voor veel mensen wereldwijd nog steeds niet vanzelfsprekend is.’ aldus organisator Mitchel Bovenlander.

Het grootste bevrijdingsfestival van onze hoofdstad vindt sinds 2015 plaats. Na vijf succesvolle edities bij de Tuinen van West verhuist het festival voor deze editie naar een nieuwe locatie: het Olympisch Stadion. Deze iconische plek zal op 25 september het toneel zijn voor een dag vol muziek, cultuur, kunst en het vieren van iets wat voor veel mensen op de wereld helaas nog steeds niet zo vanzelfsprekend is: vrijheid. Er wordt op Het Amsterdams Verbond stilgestaan bij het begrip vrijheid door elk jaar om 20.00 uur een dankwoord over vrijheid uit te spreken om vervolgens met alle bezoekers tegelijkertijd twee minuten lawaai te maken.

Deel: