Fien Druyts heeft een nieuwe single uitgebracht met haar muzikale project Kuusi. ‘The Sneaky Maze’ vormt daarmee de waardige opvolger van haar debuutsingle ‘Could You’ uit 2020.

Ook nu streelt Kuusi je gehoor, je brein, je gevoel. Haar gelaagde, organisch opgebouwde muziek lijkt op het eerste gehoor misschien licht, maar ongemerkt dringt het diep ik je door, nestelt zich in je en ontroert.

Een impressionistisch schilderij, dat ruimte laat voor een eigen interpretatie, voor een eigen perceptie. Misschien zelfs een eigen regie in de filmische beelden die zich al snel vormen bij een Kuusi luistersessie.

Voor de nieuwe single ’The Sneaky Maze’ vond Fien haar inspiratie in de Corona pandemie. Een periode die zo’n grote invloed heeft op ons menselijke bestaan en gedrag. Deze inspiratie werkte ze verder uit met producer en multi-instrumentalist Sasja Maekelberg, waarmee Maxazine een interessant gesprek had.

Enerzijds is de nieuwe single geïnspireerd op de moeilijke tijd waarin wij leven, maar anderzijds helpt hij ook om deze tijd te accepteren en om te zien en te voelen waar het leven echt om draait: om kleine dingen die je raken en inspireren. Zoals het oeuvre van Kuusi. Nu nog slecht bestaand uit twee nummers, maar die hopelijk snel wordt uitgebreid.

Deel: