Mirabelle van de Put is Haze, een nieuw plantje in het al zo weelderige Belgische muzieklandschap. Met ‘Flu’ heeft ze zojuist haar eerste single blootgesteld aan het levenslicht. En alles wijst erop dat Haze binnenkort tot grote bloei kan komen. Het nummer is enerzijds laidback, maar anderzijds spannend genoeg om elke seconde te boeien. Een fijn melancholiek gevoel dat goed past bij de herfst, maar ook hoopvol uitkijkt naar de lente.

Hoewel Haze een nieuwe naam is, verrast het ons niet dat hierachter een ervaren kracht schuilt. Mirabelle heeft als bassiste en backing vocaliste een jarenlange ervaring opgedaan bij groepen zoals Barbie Bangkok, Nightwitches, Louie Louie, Crites en ERIIS.

Al in de opening van ‘Flu’ krijgt het nummer een heerlijke baslijn en golft de mooie, warme stem van Mirabelle er sierlijk door- en overheen. Ze heeft alles zelf, thuis in haar kamer ingespeeld en opgenomen, behalve een aantal perfect aanvullende gitaar partijen die Miguel Moors voor zijn rekening nam. ‘Flu’ ontstond tijdens de lockdown en is een observatie over hoe iedereen op zijn eigen manier omgaat met de pandemie en de gevolgen.

Een sterke single in de beste traditie van dreampop. We kijken reikhalzend uit naar de release van het debuutalbum van Haze op 15 januari.

Deel: