Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst, die van 2 oktober 2020.

Het was pas even na één uur ’s nachts, en toch was Sharon al bezig de bar op te ruimen, de glazen een laatste keer te spoelen en de verlichting te halveren. De kroeg was al leeg. Zojuist, om precies één uur had de laatste bezoeker zonder al te veel te morren de deur achter zich dicht getrokken. Eén uur pas, wie had dat ooit durven denken? Het was snel gegaan. Het virus, dat al maanden het land teisterde kon worden gestopt door haar kroeg om één uur te sluiten. Sharon dacht er het hare van, maar ze kon niet anders. Ze moest mee, kon niks anders. Haar kroeg was haar leven, ze was er als barmeisje begonnen toen ze nog maar een studente was. Nu na al die jaren was ze uitbaatster, en werkte haar eigen kleindochter af en toe mee in de bediening. Vanavond was haar hulp niet nodig geweest. De pubquiz was vervroegd van half negen naar half zeven al begonnen om maar op tijd klaar te zijn. Triest eigenlijk, maar dat was het nieuwe normaal.

Sharon trok de deur achter haar dicht nadat ze het alarm had geactiveerd. De kroeg was donker nu. Het plein voor haar was al vreemd leeg. Er was geen leven wezen te zien. Het miezerde zachtjes, de eerste regen sonds lange tijd. Sharon stapte op haar fiets. Snel naar huis dan maar, en daar nog wat van de avond maken. Haar earbuds in en via haar telefoon luisteren naar de Maxazine Spotify Playlist waar ze al enige tijd op was geabonneerd. Gewoon lekker elke week de nieuwste en de beste muziek uit alle mogelijke genres. Heerlijk om zo al fietsend te genieten en vaak zat ontdekte ze zo nog een nieuwe artiest. Haar dochter had haar erop geattendeer en zij had het weer van haar dochter. Muziek bracht troost voor allemaal. Sharon draaide het lange fietspad op over de dijk en zette het volume nog maar wat hoger. Deze week hoorde ze nieuwe tracks van onder andere Faces on TV, Monokimono, Jamilo Milogro, Stephan Vanbergh en meer. Haar fietstocht kon niet lang genoeg duren…

Deel: