Een wel heel onverwacht muzikaal duo, opnieuw teweeggebracht door yeyeh-labelbaas Pieter Jansen. Eerder flikte hij het door Theremin-speler Carolina Eyck en producer Eversines in een ruimte te krijgen, nu staan er weer twee enorme, maar niet direct met elkaar geassocieerde bij elkaar: elektronica-producer Oceanic en stemkunstenares Greetje Bijma. Het resultaat van deze ontmoeting is niet mis: een vruchtbare tweedaagse studiosessie, een mini-album, een onweerstaanbare dynamiek en een nieuwe vriendschap.

Oceanics mechanische ritmestructuren vol minimale melodische invullingen krijgen extra kick door de evenwel melodische als ritmische vocale acrobatiek die Bijma er naadloos overheen legt – of waarmee ze het geheel juist overhoop gooit. Een perfecte aanvulling zo, door het schijnbare contrast tussen de ingehouden techno en de bijzonder expressieve stemkunst. Van ijzingwekkende duistere ambient tot doordringende dansvloerverrassingen: Swallow A Party is een muzikaal samenspel uit duizenden.

Oceanic en Greetje Bijma komen samen op 31 oktober naar TivoliVredenburg in Utrecht voor een bijzonder concert.

Deel: