Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn inmiddels weer mogelijk, zij het op beperkte schaal. Als pleister op de wonde brengen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer concertregistratie van Kraftwerk.

Op 1 juni 2019 gaf de Duitse band Kraftwerk een concert tijdens het Best Kept Secret festival. Ze waren de afsluitende act voor de zaterdag met een speciale 3D–show. De in 1970 door Ralf Hütter en Florian Schneider-Esleben opgerichte band brak in 1974 door met hun inmiddels legendarische album ‘Autobahn’. Na ‘Autobahn’ volgden onder andere de albums ‘Radio-Aktivität’ (1975), ‘Trans-Europa Express’ (1977), ‘Die Mensch-Maschine’ (1978) en ‘Computerwelt’ (1981). Het concert dat wij jullie vandaag aanbieden bevat hits als ‘Autobahn’, ‘The Robots’, ‘Music Non Stop’, ‘Trans Europe Express’ en nog meer.

R.I.P. Florian Schneider (7 april 1947 – 30 april 2020)

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: Kraftwerk live @ Best Kept Secret Festival (2019).

Deel: