Op 21 augustus geeft de Bossche filmmaker, musicus, kunstenaar Niels Duffhues een audiovisueel concert in Willem-Twee Poppodium, in het kader van het zomerprogramma van Willem-Twee en Bossche Zomer. Het belooft een donker zomeravond te worden.

Duffhues maakt experimentele films, waarmee hij exposeert en audiovisuele concerten (cineconcert) geeft. Zo heeft hij op dit moment een solo-expositie bij Expo Bart in Nijmegen en geeft hij enkele cineconcerten, waarvan één in Den Bosch. Bij het cineconcert zal hij tevens wat over zijn werk vertellen en vragen staat vrij.

Met het cineconcert Darkened AV-poetics neemt Duffhues je mee in een audiovisuele livebeleving, een traag voortschrijdende tijdzone waarin op eigenzinnige, donker-filosofische wijze verbanden worden gelegd tussen beeld, muziek, soundscapes en gesproken mantra’s. Verwacht een louterende totaalervaring waarbij je als bezoeker voor even wordt losgetrokken van de dagelijkse waanzin. Grote thema’s zoals existentialisme en ook de ‘voortgangsmythe’, de oneindige technologische vooruitgang die een illusie van maakbaarheid weerspiegelt, blijven hierbij niet onaangeroerd.

Deel: