Na het grote succes van haar show ‘Bewogen’, waarmee ze een aantal jaren geleden in het Muziekgebouw te gast was, komt pianiste Iris Hond nu terug met een vervolg: ‘Home’. Een show met een thema dat de pianiste heel na aan het hart ligt.

Wegens het succes van haar tour van dit voorjaar komt Iris na de zomer terug naar de theaters met een reprise van ‘Home’. In deze voorstelling vertelt Iris bijzondere verhalen van anderen. Mensen met een uitzonderlijke thuissituatie, die elk op eigen wijze op zoek zijn naar geborgenheid. Omdat ze geen huis hebben, zich een vreemde voelen in de samenleving of door ziekte noodgedwongen niet thuis kunnen wonen. Van gevangenen tot rondtrekkende nomaden en alles daartussenin. Allemaal hebben ze eigen verhalen door Iris vertaald in unieke, door haar gecomponeerde muzikale brieven.

“A great spirit revealded” aldus de legendarische Leonard Cohen over Iris Hond

De begrippen ‘thuis’ en ‘geborgenheid’ spelen een grote rol in het leven en werk van pianiste en componiste Iris Hond. In haar vorige, veelgeprezen programma ‘Bewogen’ stond haar eigen zoektocht naar geborgenheid centraal. Als jonge puber kon ze moeilijk aarden, zocht ze tevergeefs naar geborgenheid, naar een veilige plek, naar een thuis.

In ‘Home’ laat Iris wederom zien dat ze een pianiste en componiste van wereldniveau is. Ze neemt haar publiek mee naar een wereld met muziek als verbindend element en laat zien waarom juist in deze tijd geborgenheid zo belangrijk is. ‘Home’, een avond die je aan het denken zet, ontroert en inspireert.

Iris Hond staat op woensdag 18 november 2020 om 19:30 en om 21:30 uur in het Muziekgebouw Eindhoven.

Deel: