Maxazine en IJsland zijn als vier handen op één buik. De totaal eigen muziekscene overvalt je, en dat hadden Madelon en Danielle Bruinhof ook. Een reis door het koude landschap in IJsland eind 2018 bracht de onafscheidelijke tweelingzussen onverwachts inspiratie. Het duo verkeerde al in de indie muziek, maar het kwartje voor de identiteit van LÖNA viel op z’n plek in het Scandinavische landschap. Vandaar de noordelijk klinkende bandnaam die in het Zweeds ‘waardevol’ betekent.

LÖNA laat zich inspireren door de noordelijke acts zoals Björk, Vök en popartiest Tove Lo. De gezamenlijke liefde voor donkere popmuziek vormt de basis, waarbij ijzige synthgeluiden en wijds galmende gitaren als een rode draad door de muziek stroomt.

Na de IJslandreis doken de tweelingzussen de studio in met producer Marg van Eenbergen (Cordon Rouge, Dési Ducrot, Ben Forte) om muziek uit te brengen. Op 8 februari 2019 kwam de eerste single ‘Stars Align’ uit, inclusief videoclip die is opgenomen in het ruige landschap dichtbij Reykjavik. Net als de opvolgende singles gaat het nummer goed op de streamingsplatforms. Deze single gaat over een persoonlijke ervaring met angst en depressie.

In september 2020 brengt LÖNA hun debuut EP uit. De EP snijdt onderwerpen aan zoals ‘slut shaming’ en ‘LGBTQ’ problematiek. Hiervan is de single ‘Terrified’ gereleaset, waarna nu dan ook de trage en donkere cover van Nirvana’s ‘Heart Shaped Box’ uitkomt. LÖNA heeft van het nummer een compleet eigen versie gemaakt, die perfect past in het IJslandse decor. De donkere, koude sound van Nirvana meets Iceland; Een perfecte combinatie.

Deel: