Eerder dit jaar bracht Áslaug haar titelloze debuut-EP uit. De uit Utrecht afkomstige zangeres neemt je hierop mee in vier van haar persoonlijke verhalen. Ze wijst op een van de veel ziekten van haar generatie, en toont haar kwetsbaarheid, de woede en frustratie die opkomen wanneer een liefde tot een einde komt. Eén van de nummers op die EP is ‘In My Head’, een nummer dat nog steeds airplay krijgt op verschillende nationale radiostations in Nederland, IJsland en Scandinavië. ‘In My Head’ is nu uit in een alternatieve versie.

Áslaug: “Sinds het schrijven van ‘In My Head’ is mijn kijk op (verliefd worden) liefde enigszins veranderd. Ik was altijd erg gefocust op hoe ik mezelf op afstand kon houden. Ervoor zorgen dat ik niet in een situatie terecht zou komen waarin iemand verliefd zou worden, wat er onvermijdelijk toe zou leiden dat ten minste één persoon zijn gevoelens gekwetst zou krijgen. Deze gedachtegang kruipt nog steeds soms in mijn brein, maar ik merk het nu. En aangezien het geen erg nuttige gedachte is, doe ik mijn best om het voorzichtig los te laten. Deze verandering van mening heeft geleid tot een verandering in compositie. Een zachtere, liefdevollere, alternatieve versie van ‘In My Head’.”

De IJslands-Nederlandse Áslaug werd enkele maanden geleden opeens bekend, maar de zangeres werkt al jaren aan haar debuut. Geïnspireerd door artiesten als The Japanese House, HAIM en Lykke Li, introduceert Áslaug haar eigen geluid, met serieuze onderwerpen gecombineerd met dromerig synth pop gevuld met pakkende hooks.

Deel: