Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de Maxazine Music Playlist op Spotify weer vernieuwd met 20 nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Bij deze de nieuwe Maxazine Music Playlist voor op Spotify van vrijdag 10 juli 2020.

Einde week 28 alweer, het jaar is doormidden we gaan onherroepelijk richting kerstavond en de dagen worden alweer korter. Niks aan te doen. Het is ook weer vrijdag. Voor een groeiend aantal mensen inmiddels de dag waarop ze om 19.00 uur precies reikhalzend uitkijken naar de nieuwe Maxazine Spotify Playlist. Die van afgelopen week heeft een week lang op repeat gestaan en sfeer gebracht tijdens lange autoritten, materiaal voor discussie opgeleverd tijdens chill avondjes in een doorzon woning, de lijst heeft als feestlijstje gediend bij een housewarming partij in Boxmeer.

Mijn nichtje Patricia heeft een liefdesgedicht geschreven voor haar stille liefde Patrick, met de Spotify lijst op de achtergrond en vanuit Wieringen kwam een bericht dat del ijst zelfs al ‘s ochtends heel vroeg door de stal klinkt tijdens het melken van een 27-tal Hollandse melkkoeien. Dat is dus precies waar de lijst voor bedoeld is. Een trouwe compagnon die het leven wat kleur geeft, wat warmer maakt en bij sommigen zelfs akelige gedachten naar de achtergrond duwt. Muziek als troost, muziek als medicijn, muziek als afrodisiac, muziek als focus bij het hardlopen.

Voor komende week hebben we een mooie keus kunnen maken en een fantastisch nieuw luisterboeket voor jullie kunnen samenstellen. Zo hebben we in de lijst de nieuw single van Etan Huijs, een van Nederlands meest talentvolle singer songwriters die nu wel eens definitief door mag breken. Pracht nummer. Nieuw werk ook van Rufus Wainwright en we herdenken uiteraard door grote componist Ennio Morricone met een track. Danny Vera is van de partij en een lekkere dansplaat van Kokoroko. Heerlijk. Teveel om op te noemen, dus het beste wat je kan doen is gewoon even gaan inluisteren en hem op repeat zetten voor de rest van de week.

Deel: