Velen weten dat Madame Blavatsky een occultist, medium en auteur van Duits-Russische aristocratische afkomst uit de 19e eeuw was, wiens ideeën inspiratie waren voor latere westerse spirituele bewegingen als New Age… Maar wat weinigen weten, is dat een aflevering van Beavis and Butt-Head Marius Couvreur inspireerde om zijn groepsnaam te kiezen: Madame Blavatsky.

Madame Blavatsky is een Gents trio dat met hun bassen, beats en synths de grenzen verkent tussen akoestische en elektronische muziek. Onder leiding van producer / drummer Marius Couvreur gieten ze elektronische muziek in een live jasje met een stevige instrumentale mix van futurebeats, UK bass, grime, trap en glitch hop als resultaat. Bassige dansbare beats vormen het fundament met een smeuïge melodische saus van synths en elektrische gitaar als topping.

Een cocktail van stevig swingende en funky stomende jazz. Virtuoos, groovend en beestig dansbaar. ‘Dot to Dot’ is de tweede single uit het debuut album ‘Rocket Science’, dat in oktober zal uitkomen.

Deel: