Na ons te hebben betoverd met zijn twee EP’s ‘Rhythms & Botanics’ en ‘Des Fleurs’, keert Gaël Faye terug met een nieuw album waarvan de release gepland staat voor deze winter. We zullen daar zijn subtiele en ontroerende stukken en niet-gepubliceerde stukken vinden die klaar staan ​​om ons de komende seizoenen te laten meezingen.

Gaël Faye is hiphopartiest van Frans-Rwandese afkomst. In 2010 bracht hij, beïnvloed door creoolse literatuur en hiphopcultuur, een album uit met de groep Milk Coffee & Sugar. In 2013 verscheen zijn eerste soloalbum, ‘Pili pili sur un Croissant au Beurre’.

Gaël werkte samen met onder meer Mulatu Astatke, Ben l’Oncle Soul, Flavia Coelho en Christophe Maé. De zanger van ‘Petit pays’ komt terug op het podium om zijn nieuwe muziek te presenteren, begeleid door Guillaume Poncelet op piano, Louxor op synthesizer en Samuel Kamanzi op gitaar en zang.

Op 26 maart 2021 staat Gaël Faye voor een optreden op het podium van de Ancienne Belgique in Brussel.

Deel: